top of page

Wereld natuur fonds

Deze organisatie is zo goed bezig met het verspreiden van kennis en ondersteunen van projecten. Echt een leuke site om eens op rond te struinen.

De streekboer

De plek van lokale producten van noord Nederlandse boeren. Mooi initiatief

Duurzaam Heeg

Onder deze naam vallen allemaal verschillende initiatieven van Heech met als doel de wereld een beetje mooier, schoner en zeker ook nog gezelliger te maken. 

Organisaties

Arieta Baaijens

 

Ontdekkingsreizigster, Inspirator, mooie echte verhalen. Gave ervaringen. Boeken schrijfster. Heerlijk mens. 

Merijn Tinga

Martijn heeft zijn passie voor surfen gebruikt om aandacht te trekken voor het te veel plastic probleem. Op zijn eigen manier heeft hij al super veel mensen bereikt. Hier het ik veel respect voor. Erg inspirerend hoe hij het doet. Hij is zeker het volgen waard.

Marc Siepman

Schrijver vertaler en een bom van kennis over hoe de natuur werkt. Levensgenieter en inspirator. Voor mijn prentenboek zou ik als leek graag een stukje van zijn hersenen willen lenen. Hij verteld duidelijk en begrijpbaar in filmpjes hoe de complexe systemen van de natuur werken. Zeer leerzaam

Freerk Visserman

Freerk is mijn lief, ik ben hem leuk gaan vinden omdat hij iemand is die zich vol plezier inzet voor mensen en de natuur. Hij heeft een enorme passie voor het leven en wil er alles uithalen. Ik ben super trots op zijn manier van energie steken in de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. 

Mensen

Het verborgen leven van bomen

Peter Wohlleben

Echt een leuk boek en zeer verrassend. Er is nog zo veel dat ik niet weet van de natuur maar dat er al zo veel bekend is over bomen verbaast me. voor al hun communicatie met elkaar en de rest van de wereld. Zo ga je toch ander kijken naar de wereld.  Makkelijk te lezen.

Boeken

Netflix Documentaires

Films

Tales by light Documentaire serie Super mooi gemaakt, Gaat over fotograven met een missie. Je ziet allemaal bijzonderheden van onze wereld. Echt genieten.

Kiss the Ground Documentaire film, over hoe belangrijk het is dat we begrijpen wat de aarde onder onze voeten  ons te bieden heeft. Stuk geschiedenis en een vooruit ziende blik. 

Mission Blue Documentaire film, Echt super gaaf! Geet over een vrouw Dr. Sylvia  Earle. Geboren in 1935,  heeft in haar leven de zeeën zien veranderen. Ze heeft een geweldig inspirerend leven gehad. Haar film geeft me levenslust en de wil om iets goed voor de wereld te willen doen.

A life in our planet David Attenborough

De uitleg over hoe zijn leven als natuurrapportagemaker hem heeft laten zien dat de wereld achteruitgegaan is. Hij laat duidelijk zien wat er veranderd is en hoe snel. En nog belangrijker hoe wij de wereldbol nog kunnen redden. 

Our planet David Attenborough

Serie met het zelfde  doel als de film. Wat heeft de natuur van ons nodig. Dat wij er gefascineerd door raken en er met respect mee omgaan. Ook echt super mooi gemaakt.

Down to earth Zac Efron en Darin Olien

Serie, hoe wij in onze moderne tijd het best samen kunnen leven met de natuur. Over de veranderingen Die spelen. Ze reizen de wereld over en laten zien wat er gaande is. Negatief maar zeker ook positief.  ik vind het gaaf om te zien.

My octopus teacher Ik werd meteen verliefd op deze film. Jemig wat heb ik zitten meeleven de eerste keer dat ik hem zag. Zeker een aanrader.  Geeft zon  mooi beeld over hoe geef echt contact met de natuur kan zijn.  En hoe ongelofelijk onwetend we zijn over waar we mee samen leven op deze planeet. 

Chasing coral Een kleine groep onderzoekers die bezig is de veranderingen van koraal vast te leggen. wat ze ontdekken is niet best. Echt ook weer mooi en inspirerend. En zeker een duidelijke boodschap. 

bottom of page