top of page

Esther kuik is mijn naam en ben 39 jaar geleden geboren in de grote stad Rotterdam inmiddels woon ik in het kleine en super leuke Friese dorpje Heeg. Dit is mijn 24e woning met de 25e al in zicht. Het  lijkt wel of verhuizen mijn grootste hobby is. Maar dat is niet de rede. Ik vertel je dit omdat elke woning een nieuw hoofdstuk is van mij verhaal. Ik ben creatief en zie overal mogelijkheden. Daardoor komen er constant nieuwe avonturen op mijn pad en maak ik makkelijk de keuze om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik kies meestal vol enthousiasme voor nieuwe ervaringen.

              Vroeger als klein kind had ik de droom om wijs te worden omdat de                        wereld om me heen me vertelde dat ik dom was. Ik kon geen boeken lezen dus zou alle verhalen zelf moeten gaan beleven om de kennis voor wijsheid te verzamelen. Ik wilde diepe dalen en hogen pieken trotseren en dat heeft het leven me ook gegeven. Het ene avontuur nog bizarder dan het andere. Hoe je het ook bekijkt het is allemaal zo menselijk. Iedereen maakt het mee en heeft blijkbaar de zelfde verhalen. Het is net in welke kringen je begeeft of het iets normaals of uitzonderlijk is. Nu jaren later ben ik nog zeker nog niet wijs en heb ik deze wens nog niet los gelaten want het brengt me zo veel moois. Ik heb als doel om op mijn 120e verjaardag  te zeggen dat ik een wijze oude vrouw geworden ben. Ik wil dan ook al mijn kennis ingezet hebben om de wereld wat mooier achter te laten. Voor nu laat ik me leiden door mijn nieuwsgierigheid en richt ik me op het ontvangen en geven van nieuwe ervaringen.

Wijs

Mijn recente missie is om te gaan ondervinden of ik een grotere groep mensen kan inspireren en ook nieuwsgierig kan maken. Tot nu toe genoot ik van het één op één inspireren in mijn werk als creatief dagbesteding begeleider in de gehandicaptenzorg. Daar ben ik met enorm veel plezier bezig geweest met zo veel verschillende mensen. Samen zochten we naar wat ze motiveerde, stimuleerde en ze vol liet genieten van het leven. Na een aantal jaar ben ik van werkplek gewisseld omdat ik toe was aan een nieuw avontuur. Daar kreeg ik te maken met een ingewikkeldere doelgroep waarbij dagelijks de frustraties van de deelnemers zich uiten in agressie. Ik had te veel empathie om hier professioneel mee om te gaan. Daardoor kwam ik met een interessante zoekvraag thuis te zitten. Het heeft me een half jaar gekost om weer recht op mijn benen te komen staan. Professionele hulp heeft me laten  inzien dat ik het tijd is om kijken of de wereld iets kan met een mens zoals ik. Of ik de wereld op een positieve manier mooier kan maken. 

Nieuwsgierig

Mijn teksten en illustraties zijn bedoeld om in te geloven

Nieuwsgierigheid

maak van verhalen spannende avonturen. 

Ik ben een optimist en altijd vol ideeën. Ik maak graag wat ik bedenk. Daarom heb ik ooit opleidingen gekozen om de juiste vaardigheden te leren. Om mijn gedachtes en creaties de wereld in te brengen. Eerder vond ik het nog te spannend om voor mezelf te gaan beginnen. Maar met de kennis, de vaardigeden en het support team van nu heb ik geen twijfels meer. Ik merk heel duidelijk hoe meer ik doe wat goed voelt hoe meer ik in mijn eigen kracht kom te staan.

Twijfels

De wereld verkend

Op een dag stond ik daar in Valencia. Ik kwam de metro uit liep de bovengrondse wereld weer in en begon te zoeken naar de haven. Ik had een sollicitatie periode van 9 dagen voor de functie van hoofdhuishouding op de driemast klipper de Stad Amsterdam. Ik vroeg mensen op straat in mijn beste Engels welke kant ik op moest maar niemand snapte waar ik het over had. Ik ben toen een winkel in gelopen en hardop gevraagd of iemand Engels sprak maar het bleef stil. Buiten ben ik op een bankje gaan zitten en wist me heel even geen raad. tot er een gevoel binnen kwam stromen. Hier zat ik dan helemaal alleen, niemand wist waar ik was ik kon alle kanten op, zijn wie ik bedenk te zijn en doen wat ik wil doen en niemand zou er ook maar iets van vinden. Wat een rust wat een vrijheid. Mijn zorgen bogen om naar een soort enthousiasme voor het leven een voldaan compleet gevoel, een gevoel dat ik niet eerder kende. Een groot verlangen naar meer is het begin geweest van mijn verslaving aan avontuur. De wereld is groot en was ineens ook helemaal van mij.  

Frankrijk

Duitsland

Spanje

Portugal

Italië

Noorwegen

Zweden

Curaçao

Les Saints

België

St. John

Guadeloupe

Polen

Engeland

Schotland

Maleisië

Indonesië

Griekenland

Turkije

Madagaskar

Mozambique

Dominica

Martinique

St Barts

St. Lucia

Monaco

Oostenrijk

Tsjechië

St Maarten

Bosten

St. Vincent

St. Kitts

Zwitserland

Thailand

De wereld verkend

In het pikkedonker loop ik in 45 min de berg op naar mijn hutje. Het is warm en ik zie nog net genoeg door dat de maan de wereld verlicht. Halverwege deze trip is een open plek waar voor citroengras groeit. Het ruikt er intens lekker, die geur staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Elke avond dat ik hier langs liep ging ik in het hoge gras liggen en staarde ik naar de sterren. Een heerlijk rustig en veilig gevoel van alleen op de wereld. Een moment van dankbaarheid. Na 2 maanden in die jungle gewoond te hebben werd ik als afscheidsfeest met de jeep opgehaald om te gaan feesten. Op het moment dat we door mijn bezinningsveldje reden zagen we 5 enorme slangen. Waarvan 1 recht overeind ging staan om de jeep aan te vallen. In de lichten van de auto zag ik zo recht in zijn bek vol tanden. Wat een agressie tegen het voertuig. Mijn respect voor de natuur is blijkbaar wederzijds. 

Wat mij inspireert/activeert.

Natuur

Wandelen

Vrienden

Andere kunstenaars

Nieuwe mensen

A mensen

Iets doen dat ik nooit gedaan heb

Meditatie

Verhalen

Feestjes

Reizen

Banjo mijn hond

Op het water ben ik thuis

Zeilen

Kleuren

In bad gaan

Positief gesprek

Aandacht

Speciaal biertje

Goede koffie

Doe eens iets compleets onverwachts

Lekker eten

Vuurtje maken

Oude spullen

Muziek

van me af

schrijven

Freerk Visserman mijn lief

Nieuwe plekken

Knuffelen

Mijn eigen plan trekken

Loslaten wat andere vinden

Water

Kunstuur

bottom of page