Alie%20Super_edited.jpg

Toetje

Alie is een aalscholver die al heel veel van de wereld gezien heeft. Hij heeft overal te wereld verschillende visjes geproefd en vind de vis uit het water van Nederland het lekkerst. Op een dag is er iets raars aan de hand. Er ligt een dikke zwarte drab op het water waardoor Alie en zijn familie niet meer bij die lekkere visjes kunnen komen. Dit moet zo snel mogelijk opgelost gaan worden vind Alie maar hij zelf weet niet hoe. Hij weet maar één dier dat hier slim genoeg voor is en dat is het mensdier. Vlak bij het water zitten allemaal van die mensen lekker te smikkelen. Alie kijkt naar ze en vraagt zich af hoe hij dit die mensen duidelijk kan maken aangezien ze niet dezelfde taal spreken. Dan ziet Alie iets bij een groep mensen op tafel gezet worden en hij krijgt een idee. Hij neemt een grote aanloop en vliegt met een duikvlucht door een toetje en land midden op tafel. De mensen schikken zich een hoedje en kijken Alie verbaast aan. Het mierzoete spul druipt van Alie zijn prachtige veren. Alie zit er helemaal onder Een grote man moet er om lachen en pakt Alie voorzichtig vast om hem schoon te maken in het water. Dan zien de mensen de zwarte drab en de rest van Alie zijn familie die geduldig zit te wachten op de uitkomst van Alie zijn heldhaftige avontuur. Wat zou jij nu doen als je die grote man was?

In mijn boek stuur ik onderzoekertjes de wereldbol over op zoek naar kennis die ons gaat helpen de wereld weer beter te maken.

De onderzoekertjes gaan onder andere op een mooie lenteavond onder een hemel van prachtige sterren in gesprek met een worm. Die verteld het onderzoekertje dat hij met zijn vriendjes er voor zorgen dat er vitamines in ons eten komen en hoe hij dat doet. 

Ik zoek Info

* bijzondere verhalen over communicatie in de natuur.

* gekke weetje over planten, bomen en beestjes.

* manieren van omgaan met de wereld die iedereen zou 

   moeten weten.

* nog te veel verborgen kennis 

* inspirerende verhalen

* wat gebeurd er al allemaal op dit gebied

Doel

                   Hoe kunnen wij als aardbol bewoners de natuur beter gaan begrijpen. Zodat wij als mensen meer samen willen leven met de natuur omdat we het leuk vinden en omdat we dan begrijpen wat de natuur voor ons doet. 

Ik ben bezig met het maken van een Prentenboek. 

Een Boek vol Basiskennis Om in een Paradijs te Kunnen Leven